MLF TAX – Φορολογικοί Έλεγχοι ΚΕΦΟΜΕΠ

Τον Φεβρουάριο του 2020 επιδόθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) εντολή φορολογικού ελέγχου σε φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα και ζητήθηκε η αιτιολόγηση τραπεζικών πιστώσεων συνολικού ύψους 1.322.640,045€ που πραγματοποιήθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του φορολογούμενου την περίοδο 2016-2018. Κατά την διάρκεια του φορολογικού ελέγχου, το ΚΕΦΟΜΕΠ εξέδωσε συμπληρωματικές εντολές ελέγχου και προέβη σε σύνθετες ελεγκτικές διασταυρωτικές ενέργειες, με σκοπό την διακρίβωση της ύπαρξης τυχόν «προσαύξησης περιουσίας», ήτοι περιουσίας που δεν συμπεριελήφθη στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των αντίστοιχων ετών με αποτέλεσμα την αποφυγή πληρωμής των ανάλογων φόρων. Ο έλεγχος επεκτάθηκε, επίσης, στην ορθή τήρηση των βιβλίων και στοιχείων του φορολογούμενου.

Ο φορολογούμενος απευθύνθηκε στην δικηγορική μας εταιρία για τον εξ’ ολοκλήρου χειρισμό της υπόθεσης του. Η διαδικασία του φορολογικού ελέχου διήρκησε ενάμιση έτος και έληξε τον Αύγουστο του 2021. Εν τέλει, ο φορολογούμενος κλήθηκε να καταβάλει ποσό φόρου ύψους μόλις 2.932,09€ και η υπόθεση ολοκληρώθηκε χωρίς να χρειαστεί η προσφυγή στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών ή στην Διοικητική Δικαιοσύνη.


ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ
ΦΤΑΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ

Η δυναμική της εταιρίας μας εντοπίζεται στην ικανότητά μας να παρέχουμε ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, ικανοποιώντας τις ανάγκες αυτών όχι μόνο σε προδικαστικό στάδιο συμβουλευτικών υπηρεσιών αλλά και σε επίπεδο δικαστηριακό με την εκπροσώπησή τους ενώπιον των δικαστηρίων όλων των βαθμίδων.