Καταστροφική πυρκαγιά στο πλοίο Euroferry Olympia

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Euroferry Olympia” με ιταλική σημαία, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή έξω από την Ερείκουσα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι, τα αίτια πρόκλησης της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, δυστυχώς, κόστισε ανθρώπινες ζωές, ενώ ακόμα υπάρχουν αγνοούμενοι συνάνθρωποί μας.

Οι παθόντες έχουν δικαίωμα προς αποζημίωση και αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών για την πυρκαγιά που ξέσπασε και ενδέχεται να τους προκάλεσε τόσο υλικές βλάβες (απωλεσθέντα πράγματα, οχήματα και εμπορεύματα, απώλεια συντήρησης σε περίπτωση αγνοούμενου μέχρι στιγμής προσώπου που διέτρεφε την οικογένειά του, απώλεια αποδοχών για διασωθέντες που δεν μπόρεσαν να επανέλθουν αμέσως στην δουλειά τους κ.λπ.) όσο και σωματικές και ψυχικές.

Ασφαλώς θα πρέπει να ερευνηθεί το ενδεχόμενο τυχόν παραβάσεων του διεθνούς ναυτικού δικαίου, των διεθνών κανονισμών για την ασφάλεια πλοίου και επιβαινόντων και ιδίως για την προστασία και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα πριν την οποιαδήποτε αποδοχή ή δέσμευση από τους επιβάτες, τους ιδιοκτήτες φορτηγών/εμπορευμάτων (cargo) και τα μέλη του πληρώματος που διασώθηκαν από την περιπέτεια αυτή, όσο από τις οικογένειες των άτυχων επιβατών που μέχρι στιγμής θεωρούνται αγνοούμενοι αναφορικά με τις απαιτήσεις τους έναντι της πλοιοκτήτριας, των ασφαλιστών ή άλλων προσώπων που σχετίζονται. Η νομοθεσία μπορεί να προβλέπει σε ορισμένες περιπτώσεις κατώτατα όρια στις αποζημιώσεις, αυτά όμως δεν ισχύουν στις περιπτώσεις εκείνες που θεμελιώνονται βαριές ευθύνες των πλοιοκτητών, ναυλωτών και εν γένει των υπευθύνων για το πλοίο ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και ευθύνες των αρμοδίων αρχών για την εκκένωση του πλοίου.

Είναι σημαντικό να γίνει μία καταγραφή από τους παθόντες των απωλειών και να κρατήσουν κάθε έγγραφο που θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την απόδειξη των υλικών ζημιών ή/και της ηθικής βλάβης/ή ψυχικής οδύνης που υπέστησαν.

Με σεβασμό και ενσυναίσθηση στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι ζημιωθέντες και οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας αυτής, οι εξειδικεύμενοι συνεργάτες μας παρέχουν ολοκληρωμένη νομική συνδρομή και έμπειρη καθοδήγηση στους παθόντες. Στόχος της νομικής διεκδίκησης είναι αφενός η αποζημίωση των ζημιωθέντων και αφετέρου η επιβολή των νόμιμων ποινών και κυρώσεων στα υπεύθυνα φυσικά και νομικά πρόσωπα ώστε να επιτευχθεί η ηθική δικαίωση των εμπλεκόμενων επιβατών και μελών του πληρώματος.


ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ
ΦΤΑΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ

Η δυναμική της εταιρίας μας εντοπίζεται στην ικανότητά μας να παρέχουμε ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, ικανοποιώντας τις ανάγκες αυτών όχι μόνο σε προδικαστικό στάδιο συμβουλευτικών υπηρεσιών αλλά και σε επίπεδο δικαστηριακό με την εκπροσώπησή τους ενώπιον των δικαστηρίων όλων των βαθμίδων.