Κατόπιν των φωτογραφιών που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας για τα αίτια της πυρκαγιάς του Euroferry Olympia, ο δικηγόρος και εκπρόσωπος των επιβατών και μελών του πληρώματος, Μιχάλης Μαρκουλάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Πρώτο Θέμα:

Η δικηγορική μας εταιρία έχει αναθέσει σε εξειδικευμένη εταιρεία ναυτιλιακών πραγματογνωμόνων την ιχνηλάτηση των αιτιών της ζημιάς και ήδη έχουν προκύψει τα πρώτα δεδομένα που, κατά την άποψή μου, αναδεικνύουν ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Είναι απαραίτητο όμως, οι Αρχές να πράξουν τα δέοντα ώστε να χορηγήσουν τα στοιχεία στους εξειδικευμένους νομικούς και τεχνικούς συμβούλους που ασχολούνται με την υπόθεση ώστε να μην υπάρξουν αμφιβολίες για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μοιραία μέρα. Είμαι πεπεισμένος ότι υπήρξε βραχυκύκλωμα στο πλοίο που οδήγησε σε πυρκαγιά, ότι το σύστημα πυρασφάλειας δεν λειτούργησε αποτελεσματικά, ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στο αμπάρι του πλοίου, μέσα στα φορτηγά τους, ενώ αυτό απαγορεύεται και πως το πλοίο λειτουργούσε με απόλυτη επισφάλεια, μεταφέροντας ανθρώπινες ψυχές, τις οποίες εξέθετε σε καθημερινό κίνδυνο λόγω πλημμελούς συντήρησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από το ατύχημα χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Όμως, από τα στοιχεία είναι μάλλον πιθανότερο να προκύψει ότι ήταν σε γνώση της εταιρείας και των ανθρώπων που τη διοικούν η επισφάλεια του πλοίου, και πως είχαν αποδεχτεί το ενδεχόμενο, λόγω πλημμελούς συντήρησης αλλά και πλημμελούς τρόπου διαχείρισης του πλοίου, να υπάρξει καταστροφικό ατύχημα, όπως και υπήρξε. Ήταν ένα ατύχημα που περίμενε να συμβεί. Ήταν ένα ατύχημα που θα γινόταν και ήταν θέμα χρόνου.

Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.


ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ
ΦΤΑΝΕΙ ΜΑΚΡΙΑ

Η δυναμική της εταιρίας μας εντοπίζεται στην ικανότητά μας να παρέχουμε ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, ικανοποιώντας τις ανάγκες αυτών όχι μόνο σε προδικαστικό στάδιο συμβουλευτικών υπηρεσιών αλλά και σε επίπεδο δικαστηριακό με την εκπροσώπησή τους ενώπιον των δικαστηρίων όλων των βαθμίδων.